vás, mám 4x 100L našroceného kvasu z jablka (jadernice), chci se zeptat, jelikož budu nechávat pálit poprvé, dává se tam i cukr a pokud ano, kolik?
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Vhodný refraktometr (měří index lomu ve stupnicích Brixi) pro účely stanovení konce kvašení dodává firma Fisher - Scientific Pardubice. Jeho cena je 2380 Kč + 20%DPH. Pracuje se tak, že se vorek (3-4 kapky) kapaliny z máče umístí na hranol ...
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Kvasné nádoby V současné době se používají ponejvíce nádoby plastové, jen je třeba dávat pozor na typ plastu a jeho vhodnost pro potravinářské účely. Používejte plasty pouze z polyethylenu (PE) v běžných modifikacích (nejčastěji ...
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Cca 180L jablečného kvasu o počáteční cuk. 21Brix divokými kvasinkami prokvasilo při cca 17C na zbytkových 10,5Brix. Alkoholovitost kvasu je tedy nyní cca 6%. Ještěmě napadá, že je alkoholovitost o něco vyšší vlivem obsahu sušiny v 180L ...
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Potřebuji radu.Poprvé v životě se mi v kvasu vytvořil sliz,díky němu nejde změřit zbytkový cukr.Na chuti si myslím že je to hotové,ale pění to tak hodně,že vypálit to nepůjde.Má někdo zkušenosti s tímto problémem?Děkuji za pomoc.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
§ 4 ... (4) Surovinami přípustnými pro pěstitelské pálení jsou ovoce, jakož i šťávy a odpady z jeho zpracování, a to v čerstvém i ve zkvašeném stavu, pokud neobsahují cizí cukernaté nebo jiné zkvasitelné příměsi. ... Zdálo by se, že pro ...
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Poradíme jim, kolik dát cukru a zamluví si termín na pálení,“ zmínil se Kleiner. Při kontrole kvasu je dobré měřit cukernatost. Surovinami přípustnými pro pěstitelské pálení jsou . Z uvedeného je zřejmé, že není-li na počátku procesu ...
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Důvody proč použít turbo kvasnice na ovocný kvas. Návod jak postupovat při přípravě ovocného kvasu a docílení pomocí enzymů a turbo kvasnic nejlepších výsledků.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Optický přístroj pracující na principu lomu světla určený k rychlému zjištění koncentrace cukru v roztoku. V tomto případě ke zjištění cukernatosti v ovocné šťávě, kvasu nebo cukrovém roztoku.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Specialisté na drogerii a kosmetiku. Nakupte si Cukroměr bez teploměru 0-10% za 171,60 Kč online. Doručení až domů nebo osobní odběr.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
cukromer najdete a porovnáte na Srovnanicen.cz. Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Turbo kvasnice Coobra Mega Pack 18% na založení 100 l cukerného kvasu Coobra Mega Pack jsou teplotně tolerantní kvasnice, vhodné jak pro cukerné tak
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Po dokvašení může kvas dosahovat až 18% obj. alkoholu. Konec kvasného procesu poznáte tak, že kvasná zátka přestane bublat, nebo změřením cukernatosti pomoci oechslemetru/cukroměru.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
lze nějakým způsobem měřit zbytkový cukr v moštu/víně podomácku? (našel sem pouze neuspokojivé odpovědi). Například pomocí cukroměru 0-10%, kterým se měří například zbytkový cukru u kvasu ovoce na pálení?
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Letos poprve kamarad zkoušel kvas z hrušek. Přišel si pro cukroměr a měřil v intervalu asi co deset dní.Pak se ochladilo a kvas přestal kvasit.Kvas se mu zastavil na 7 stupních cukernatosti.Když se ptal v palenici tak mu řekli at to ani ...
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Kvas už je zpracovaný, ale vezli jsme ho se zbytkovými 12° cukernatosti, kvašení se zastavilo a kvas začal čučet. Doteď nám vystačili zásoby z roku před tím a když jsem načal demižon zjistil jsem, že slivovica je horší.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Cukroměr slouží k měření zbytkového cukru v kvasu / koncentrace sacharozy s vodou v procentech hmotnostního zlomku /. Měření je nejpřesnější při teplotě měřené kapaliny 20°C.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
Víno se získává z ovocného nebo hroznového moštu, v němž kvasinky rozloží cukr na alkohol, který má konzervační účinky. Má-li víno málo alkoholu, snadno podléhá vadám a nemocím. Pro výrobu vína je rozhodující obsah cukru v moštu.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK